Welkom op het eindseminarie op 25 november om 19u30

Klik op 25/11/2020 om 19u30 op deze link. Vergeet niet je audio af te zetten tot je een vraag hebt. 

Bekijk eerst de presentaties van onze experten. Mail je vragen voor 20 november om ze live beantwoord te zien op 25 november. 

Leren composteren met Marc Siepman

Composteren is niet moeilijk; als je een paar dingen weet kun je prima resultaten behalen. In deze video legt Marc Siepman op heldere wijze uit hoe je goede en gezonde compost kunt maken. Hij behandelt ondermeer het verschil tussen groen en bruin materiaal, tussen heet en koud composteren, hoe het composteringsproces bij te sturen, de valkuilen en wat te doen als het toch fout dreigt te gaan.

Hierbij alle video's die Marc aanbiedt op zijn site. Zeker de moeite om eens te grasduinen. 

https://marcsiepman.nl/video/

Op weidebezoek bij Bioron

In deze serie kijk je mee over de schouder van Ron, oprichter van Bioron. Hij neemt je mee in zijn visie over weidebeheer en bodem. 

 

Natuurlijk en duurzaam weidebeheer richt zich op toename van de biodiversiteit middels het ondersteunen van de biologische activiteit en humus opbouw in de bodem. Een bodem met voldoende humus levert ruim voldoende maar vooral ook gezond voedsel. Biodiversiteit zorgt ervoor dat dieren kunnen kiezen en indien nodig aan aan zelfmedicatie kunnen doen. 


Een paard of ander dier is tenslotte geen productie dier en meer gebaat bij kwaliteit dan hoogste opbrengst. Hoewel de kwantiteit, na het omschakelen, met de tijd ook wel weer zal komen.

De gezondheid van de bodem blijft onlosmakelijk verbonden met de gezondheid van de plant die daarop groeit en vervolgens de consument die zich hiermee voedt.

Lees meer op:

https://www.bio-ron.com/producten/bodembeheer-weidebeheer.html

Afspeellijst over bodem 

Een verzameling van informatieve filmpjes over bodem zit in deze playlist op YouTube. 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLptV9ctelex3DVlKCCcA7Hk9DQuJfHCt8

© 2016 RLLK

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon